Rezumat conferință internațională

Rezumat conferință internațională

București-08.07.2021 Conferința internațională a proiectului #Uniti in Diversitate! No Discrimination# a avut un mare succes și o contribuție valoroasă in lupta împotriva discriminării la nivel național și international.Mesajul pontific special transmis pentru aceasta conferință a deschis evenimentul prin prezentarea Binecuvântării și deosebitelor aprecieri de la Papa Francesco, de către minunata prezentare a Mons.Mario CODAMO, consilierul Nunțiaturii Apostolice la București.
De asemenea, discursurile de promovare, susținere și apreciere pentru proiectul desfășurat, din partea Președintelui CNCD, dnul Asztalos Csaba și al Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Educației, dnul Radu Szekely, au contribuit la sensibilizarea tinerilor și comunităților etnice și străine din Romania in dezvoltarea toleranței, a cunoașterii și acceptării diversității culturale, acest proiect fiind un exemplu de acțiune împotriva discriminării și a discursului incitator de ura, menit sa motiveze in conturarea și preluarea de către alte instituții. Mesajul spiritual transmis de secretarul general al UDT, imam al comunității noastre, dnul Memur Dervis, a sensibilizat și contribuit la dorința de cunoaștere reciprocă și de apreciere a spațiului Dobrogean ca un exemplu de armonie, conviețuire și incluziune socială.
Prezenta misiunilor diplomatice au adus un plus valoare conferinței și au contribuit la transmiterea mesajului nostru international de combatere împotriva discriminării prin cunoașterea reciprocă a diversității culturale și al dialogului intercultural.
Lansarea cărții. #Sporturile turcice și tatare# a culminat cu discursul de susținere și promovare a elementelor tradiționale etnice turcico-tatare de către domnul profesor Vlad Grigore Lașcu.
Mulțumim tuturor invitaților participanți la conferință și contribuția adusă pentru realizarea acesteia cu mare succes.